IR-kamera - Massor med fakta om IR-kamera

Billiga Värmekameror

Enklaste IR-kamerorna

En enklaste IR-kamerorna som är tillför temperaturmätningar är de som går att koppla på en befintlig mobiltelefon. Dessa värmekameror innehåller en lite lågupplöst IR-kamera och ibland även en vanlig kamera som har en högre upplösning. Temperaturintervallet dessa kameror kan arbeta inom samt registrera är ofta lite begränsande.

Det finns en hel del värmekameror för under 10 000 kr på marknaden men det finns endast två som kostar en bit under 5000kr.

Små smidiga värmekameror

De minsta, billigaste och smidigaste värmekamerorna på markanden är FLIR ONE och Seek Thermal och både dessa kopplas in till din mobiltelefon vilket gör det lätt att spara och skicka de IR-bilder eller IR-filmer som du tar.


FLIR ONE

FLIR ONE

FLIR ONE värmekamera är en liten enhet som man fäster på sin smartphone, antingen iOS eller Android. FLIR ONE fungerar på iOS från iPhone 5 eller iPad Air och på Android på t.ex. Samsung S5 och S6.

FLIR ONE använder sig av en värmekamera med upplösningen 80x60 pixlar och en vanlig kamera på 640x480 pixlar. Bilderna från dessa två kameror slås samman till en IR-bild med tydliga konturer.

FLIR ONE går att använda i temperaturintervallet 0 till 35°C och kan mäta temperaturer mellan -20 till +120°C. Vikten på FLIR ONE värmekamera är endast 30 gram och den har ett inbyggt batteri som gör att batteriet i smartphonen sparas.

Priset på FLIR ONE är omkring 2000 kr.

Seek Thermal

Seek Thermal

Seek Thermal Värmekamera XR finns till iOS 7 eller högre samt till Android. Seek Thermal iOS fungerar på iPhone 5 och senare och ska fungera på Apples surfplattor även om gränssnittet är anpassat för iPhone. Seek Thermal Android fungerar t.ex. på Samsung S4, S5, S6 och även på några surfplattor.

Upplösningen i Seek Thermal CompactXR Värmekamera är 206x156 pixlar med 20° FoV (Field of View) vilket är betydligt högre än FLIR ONE men den har ingen bildfusion med en vanlig digitalkamera. Seek Thermal Compact kan också fås med 36° FoV.

Seek Thermal använder sig av LWIR mellan 7.2-13 µm och väger 14 gram.

Priset på Seek Thermal är cirka 3500 kr.

De bästa IR-kamerorna i Sverige hittas hos


Lär dig mer om IR-kameror

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om IR-kameror men också en del kul och lustiga saker gällande IR-kameror.


Meny - IR-kamera
Till förstasidan på www.ir-kamera.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan