IR-kamera - Massor med fakta om IR-kamera

Webbkamera

Webbkamera

Webbkamera är en kamera som kopplas via en dator ut på internet. Webbkamerna är egentligen en digitalkamera som förmedlar bilderna eller videofilm vidare till datorn eller mobiltelefon via en USB-kontakt eller som sitter integrerad ovanför skärmen redan från början.

Priset på en webbkamerorna har sänkts kraftigt samtidigt som upplösningen (antal pixlar) och ljuskänsligheten har förbättrats avsevärt de senaste åren. Detta har gjort att en webbkamera finns som mer eller mindre som standard i alla bärbara datorer, mobiltelefoner och bildskärmar. De användningsområden som webbkamrorna används till är:

  • Videosamtal via t.ex. Skype
  • Konferenssamtal mellan flera parten inom företag
  • Distansundervidning från grundskolan till högre utbildning
  • Övervakning av offentliga platser som torg, parkeringsplatser, vägar och byggnader
  • Övervakning i kommunala färdmedel som bussar, spårvagnar och tunnelbanor
  • Djur i bur men även i frihet övervakas med hjälp av webbkameror
  • En växande industri är de som via webbkameror tar betalt för att visa vissa lagliga eller olagliga aktiviteter live

Webbkameror för övervakning

Webbkameror

Webbkamerorna används allt mer för övervakning av av varor och inredning i butiker eller affärer som t.ex. affärer som säljer dyra väskor. Det har länge funnits övervakningskameror hos banker, pantbanker, juvelerare och guldsmeder men priset på en kamerainstallation med webbkameror är nu så lågt att det går att använda även i mindre utsatta butiker som säljer billigare varor.

Man kan också lägga in program för fjärrövervakning av webbkameror som dels kan användas för att spionera på någon men framförallt används dessa för att kunna koppla upp sig till sin egen dators webbkamera för att kunna se vem som stulit eller olovligen använder datorn.


De bästa IR-kamerorna i Sverige hittas hos


Lär dig mer om IR-kameror

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om IR-kameror men också en del kul och lustiga saker gällande IR-kameror.


Meny - IR-kamera
Till förstasidan på www.ir-kamera.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan