IR-kamera - Massor med fakta om IR-kamera

Prestanda och specifikation för en webbkamera

Specifikation för en webbkamera

Det är viktigt att du fundera på vad du ska använda webbkameran till innan du lägger pengar på att köpa och tid på att installera kameran. Skillnaden mellan de dyraste och de billigaste webbkamerorna är mycket stor både i pris funktion och kvalité.

Några av de prestanda som du ska fundera på om du behöver eller vill ha för webbkameran är specificerade nedan:

  • Upplösning: De sämsta webbkamerorna har ¼VGA (320x240 pixlar) och de bästa webbkamerorna använder Full-HD (1920x1080 pixlar)
  • Frame rate: Antal bilder per sekund kan variera mellan 8 till 50 bilder/sek
  • Zoom: Många webbkameror digital zoom på upp til 20 gånger med detta kan göras i mjukvara på datorn om man vill
  • Operativsystem: En webbkamera kan vara anpassad för ett eller flera olika operativsystem så som Android, Windosw, Linux eller Mac

Rekommenderad webbkamera

Rekommenderad webbkamera

Om du ska köpa en webbkamera ska du inte köpa de allra billigaste och inte heller de allra dyraste. Du bör välja en webbkamera med upplösningen 1920x1080 pixlar som kan ta minst 25 bilder i sekunder så filmer inte blir hackiga och de ska he USB 2.0 eller USB 3.0 kontakt. Det är ingen nackdel ett ha en kamera med inbyggd mikrofon och självklart ska den ha autofokus.

Tänk på att välja en webbkamera som är kompatibel med det operativsystem som du använder. Välja en webbkamera som både går att ställa på ett bord men även klämma fast på skärmen. Undvik kameror med optisk fokus eftersom detta kostar mycket extra och det behövs sällan på en webbkamera.

Det finns flera webbkameror som stämmer in på dessa krav men köp en webbkamera från någon av de större leverantörerna som Logitech, Creative eller Microsoft eftersom de uppdaterar drivrutinerna oftare än andra.


De bästa IR-kamerorna i Sverige hittas hos


Lär dig mer om IR-kameror

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om IR-kameror men också en del kul och lustiga saker gällande IR-kameror.


Meny - IR-kamera
Till förstasidan på www.ir-kamera.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan